Visa din kärlek till cykeln

På alla hjärtans dag den 14 februari visar vi kärleken till cykeln. ”Winter bike to work day” är en årligen återkommande dag för att lyfta vintercyklingen över hela norra halvklotet. Var med och bidra när vi tillsammans sätter Luleå på världskartan över vintercykelstäder

– Förra året blev Luleå sjunde bästa stad i världen på att vintercykla. I år vill vi ta första priset, säger Helena Lindvall, projektledare för hållbart resande på Luleå kommun.

Att vintercykla kan innebära utmaningar men kan också vara underbara.

Sätt Luleå på världskartan

Var med och bidra när vi tillsammans sätter Luleå på världskartan över vintercykelstäder. Så här gör du:

Registrera din cykelväg
På webbsidan för "Winter bike to work day"länk till annan webbplats kan du gå in och registrera din cykelväg till jobbet eller skolan som du tänker cykla den 14 februari.

Du är då med och bidrar i tävlingen genom att varje cyklist räknas in i Luleås totalpoäng. Även om namnet antyder att det bara gäller cykelturer till jobbet så kan du alltså även registrera din cykeltur till skolan.

Registrera ett event
I tävlingen räknas även olika event in. Om ditt företag vill bjuda alla kunder som cyklar den 14 februari på kaffe eller om din chef vill ge alla som cyklat till jobbet en frukostmacka, så är det två exempel på event som du också kan registrera på webben (kom ihåg att fråga chefen först bara 😊)


Vi vill tacka dig som vintercyklar!

Tillhör du en av alla Luleåbor som brukar cykla på vintern? Kom och träffa oss utanför Strand galleria på Storgatan den 14 februari mellan 07.00 - 08.30. De 150 första får en goodie-bag.

Välkommen att stanna till hos oss!

Text: Anita Sundberg

Bild: Per Westerberg

06 februari 2020

Logotyp