Men vi backar bandet till mitten av 90-talet då Åsa som 14-åring började tävla i ballroom nere i södra Sverige. Ungefär samtidigt, i Luleå, fick Daniel lägga fotbollsskorna på hyllan när hans knän sa stopp. Istället följde han sin mammas förslag och gav Luleå Bugg och Swing en chans. Det visade sig att han hade talang.
På varsitt håll förälskade de sig i Lindy hop och träffades första gången på Herräng, världens främsta dansläger som årligen hålls utanför Norrtälje.
– Jag var där som lärare och Daniel var där med sin danspartner. Jag minns att han stack ut och jag frågade honom om han ville komma på audition till det som då hette Rhythm Hot Shots, säger Åsa Heedman.
Daniel skrattar och fyller i:
– Du var väldigt tydlig med att poängtera att det var hundra procent fokus som gällde om jag tackade ja. Vilket jag gjorde.
Tillsammans utvecklade Åsa och Daniel en stil som än idag efterfrågas, mycket på grund av sin äkthet.
– Dansen Lindy hop är stark i Sverige, inte minst tack vare Rhythm Hot Shots med dedikerade människor som jobbat för att bevara dansen som den är. Den svenska skolan, där autenticiteten alltid varit väldigt viktig, har spridit sig i världen. Många som tar våra kurser får en aha-upplevelse när de hittar tillbaka till de där svartvita klippen där allt började, säger Daniel Heedman.
Men att turnera världen runt som professionella dansare och instruktörer, och samtidigt vara med och arrangera Herräng, har sitt pris. Båda var trötta och funderade allt mer på hur de skulle lyckas kombinera danslivet med barn. Inför dottern Wiljas födelse, 2011, valde de att flytta hem till Luleå.
– Vi ville komma närmare familjen, närmare vattnet och gärna bo i hus. Men vi ville inte ha ett renoveringsprojekt. Jag var lite tveksam till en början men när vi tittade på Hemnet var det wow, säger Åsa Heedman.
De hittade sitt drömhus med en övervåning passande som danssal, perfekt för privatlektioner. Nära till både skola och förskola – och 200 meter till älven. Att kombinera instruktörslivet med barn, visade sig fungera.
– Vi hade sett andra sluta undervisa när de fick barn. Men vi hittade en lösning. Barnen följde med och det blev en självklarhet när man bokade oss, säger Åsa Heedman och fortsätter:
– Sen kom nästa utmaning när barnen började skolan. Då blev det viktigt för oss att skapa nya arbetsmöjligheter på hemmaplan. Istället för att åka ut i världen varje gång får världen komma till oss. Luleå Airport är enkelt att flyga både in och ut från och det tar under timmen från att man landat tills man kan vara hemma i vår danssal.
Daniel håller med:
– När vi bjuder in till våra kurser kan vi locka med allt annat som också finns här. Snön, isen, kylan eller midnattssolen. En del väljer att stanna några dagar efter våra kurser för att verkligen ta del av vår natur. Jag minns en kille från Grekland. Han stod ute i minus 32, utan kläder och ringde en vän. Det lyste i ögonen på honom. Det är som en saga, sa han.