Nyfiken och intresserad av sin omvärld

I Luleå kommuns serie Hej medarbetare! får du möta personalen inom kommunen. Den här veckan träffar vi Eva Sundgren, kommunikatör på stadsbyggnadsförvaltningen.

Luleå kommun är en av de största arbetsgivarna i Norrbotten med omkring 6 900 medarbetare fördelade på 300 olika yrken. Här arbetar allt från lärare och undersköterskor till systemförvaltare och upphandlare.

Eva Sundgren har ett stort intresse för omvärlden och har ett utmanande arbete som kommunikatör på Luleå kommun.

Hej Eva, vad arbetar du med?

– Jag arbetar som kommunikatör på Stadsbyggnadsförvaltningen, främst med projektkommunikation men jag arbetar även som kommunikatör i beredskap. Det är en viktig roll där vi är flera kommunikatörer som delar på schemat över året och vi har ständig jour i händelse av kris. Det arbetet gör vi i par med en tjänsteman i beredskap.

Hur ser du på rollen som kommunikatör?

– Jag försöker vara informativ med en pedagogisk tvist. Gillar att förklara saker. Dessutom är det bra att ha intresse för omvärlden som en naturlig egenskap. Man är med andra ord nyfiken på vad som händer omkring en och ser möjligheter till artiklar i nästan allt. Det kan ibland bli lite övermäktigt eftersom man ser och hör saker dygnet runt och huvudet kan svämma över av jobb man vill göra.

Hur länge har du arbetat på Luleå kommun?

– I denna tjänst är jag inne på mitt sjunde år, tror jag, tiden går så fort.

Vad gjorde du innan du började arbeta på Luleå kommun?

– Jag har ett eget evenemangsbolag som jag varit väldigt engagerad i. Jobbade med festivaler i Kiruna och Luleå under många år.

Vad har du för bakgrund?

– Jag en lång karriär bakom mig som journalist, både inom skvallerpress, länstidningar och som programledare på radio.

Vad är mest utmanande med ditt arbete?

– Det är att jag känner mig splittrad mellan alla projekt vi genomför i Luleå. Jag vill så mycket men hinner så lite. Önskade att man hade mer tid.

Vad är roligast med ditt arbete?

– Det är egentligen samma sak som ovan. Att det är så många olika projekt vi arbetar med. Gata, underhåll, vatten och avlopp, byggnationer, infrastruktur, med andra ord samhällsbyggnad överlag med allt vad det innebär. Exempelvis har jag arbetat med det stora VA-projektet Östra länken sedan starten 2014.

– Sedan gillar jag att genomföra event. Invigningar, spadtag, jubileum och sånt. Det liksom ligger i blodet.

Vem är Eva Sundgren?

  • Yrke: Kommunikatör
  • Bor: Skurholmen Luleå
  • Det bästa med Luleå: Lagom stor småstad med nära till allt. Bra förbindelser till resten av Sverige, både norrut och söderut.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Anita Sundberg

Bild: Luleå kommun

Logotyp