Grupo Fertiberia etablerar sig i Norrbotten

Ett av Europas största företag inom produktion av grön ammoniak och konstgödsel, Grupo Fertiberia, planerar att etablera sig och investera här i regionen. Investeringen är på över 10 miljarder kronor.

– Det här är ytterligare ett bevis på att den gröna omställningen sker här. Det är ett långsiktigt och målinriktat arbete från många som ligger bakom, inte minst från Invest in Norrbotten och Luleå Business Region. Grupo Fertiberia har sagt att de kommer till Norrbotten och att Hertsöfältet är intressant, men har ännu inte valt slutlig plats. Vi hoppas att det ska bli en pusselbit på Hertsöfältet, säger Carina Sammeli, kommunstyrelsens ordförande i Luleå.

Javier Goñi, VD för Grupo Fertiberia.

– Luleå Business Region har jobbat nära Invest in Norrbotten för att skapa möjligheter för den här typen av företag att se fördelarna med vår region. Invest in Norrbotten har gjort ett stort jobb. Arbetet fortsätter nu för att förutsättningarna för dessa investeringar ska finnas, bland annat tillgången till den mängd kraft som behövs, på rätt ställe och vid rätt tidpunkt, säger Johan Sjökvist etableringschef på Luleå Business Region.

Läs mer och se pressmeddelande från Grupo Fertiberia och Invest in Norrbotten. Länk till annan webbplats.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Luleå Business Region

Foto: Pressbild Grupo Fertiberia

Logotyp