Ny projektchef för Luleå industripark

Robert Eriksson är sedan mitten av oktober ny projektchef för Luleå industripark. Uppdraget är att skapa förutsättningar för industrin att genomföra sina satsningar ute på Svartön och Hertsöfältet, som tillsammans bildar Luleå Industripark.

Robert Eriksson är ny projektchef för Luleå industripark.

Robert Eriksson har tidigare varit avdelningschef på stadsbyggnadsförvaltningen med ansvar för stadsplanering och infrastrukturdrift, och har i den rollen även verkat som samordnare och förhandlingsledare för Luleå industripark. Men nu ägnar han sig på heltid åt utvecklingen och samordningen av Luleås nya industriområde som består av Hertsöfältet och Svartön.

Hur känns det?

– Det känns jättespännande och skönt att till hundra procent kunna fokusera på det här projektet, det växer med en otrolig fart. Det känns också bra att få nyttja mina erfarenheter från tidigare anställningar hos Banverket/Trafikverket. Där var jag bland annat delaktig i Kirunas stadsomvandling med omdragning av järnväg och vägar på agendan. Nu får jag möjlighet att utmanas ännu mer och får vara en del i en industriomvandling som berör hela länet.

Vad innebär din nya roll?

– Jag ska samordna kommunens och de inblandade kommunala bolagens delar inom Luleå industripark. Vi ska säkerställa planering och infrastruktur över tid och skapa förutsättningar för industrin att genomföra sina satsningar ute på Svartön och Hertsöfältet, som tillsammans bildar Luleå Industripark. I rollen ingår även att vara förhandlingsledare gentemot externa parter.

Vad ser du för utmaningar i närtid?

– Att kommunen tillsammans med bolagen hinner säkerställa all planering och utbyggnad av infrastruktur i tid så att vi kan tillmötesgå industrin och deras behov. I dag är det många externa parter med olika tidsplaner och behov som ska tillfredsställas vilket gör att projektets komplexitet är enorm.

Vad är det viktigaste för Luleå industripark de närmaste åren?

– En god samverkan såväl internt som med externa parter samt kommunikation till Luleås invånare kring allt som är på gång och som framöver kommer att genomföras. Vi vill skapa ett ännu starkare varumärke för Luleå som vi alla ska kunna vara stolta över.

Läs mer om Luleå Industripark Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Monika Aunes

Foto: Peter Rosén

Logotyp