En annorlunda sommar på Hägnan

Med anledning av coronaviruset ställs årets midsommarfirande på friluftsmuseet Hägnan in. Även övriga sommarevenemang på Hägnan uteblir, men området och gårdarna håller öppet nästan som vanligt från 13 juni.

Midsommar är ett av Hägnans större evenemang som brukar locka tusentals besökare. Men förbudet mot arrangemang med fler än 50 deltagare innebär att midsommarfirandet ställs in i år. Även övriga sommararrangemang på Hägnan, som allsång, spelmansstämman och internationella dagen, ställs in.

– Det känns väldigt tråkigt men samtidigt är det viktigt att vi skapar en så säker miljö som möjligt för våra besökare när vi öppnar den 13 juni, säger Karina Jarrett, chef friluftsmuseet Hägnan.

I sommar blir det inget midsommarfirande på Hägnan. Men friluftsmuseet kommer öppna nästan som vanligt den 13 juni, med anpassningar till myndigheternas rekommendationer.

När friluftsmuseets område öppnar i juni är det ungefär som vanligt med gårdar, café och lanthandel. Djuren, hästar, får, getter, kor, kaniner, höns och grisar, kommer på plats vid midsommar.

Regleringar av hur mycket folk som får vistas i gårdarna samtidigt kommer göras. Aktiviteter som pyssel och höhoppning, barnens lanthandel och snickeri, guidade visningar med mera kommer anpassas efter myndigheternas rekommendationer.

Text: Therese Hedman

Foto: Susanne Lindholm

15 maj 2020

Logotyp