Gymnasielever värdar på Välkomstfesten

Elever från hotell- och turismprogrammet finns på plats vid Välkomstfesten, som sker i samband med Melodifestivalen, lördagen 15 februari.

– Vi har haft förberedelsemöte med eleverna och vi är alla supertaggade inför lördagen. Eleverna känner att de har fått ett stort förtroende att vara med i ett sådant här arrangemang, säger Ingela Johansson som är yrkeslärare vid hotell-och turismprogrammet.

Några av de elver som jobbar på lördag är, Albin Modig, Amanda Persson, Robin Kosterbärg, Lea Lundberg Larsson och Mehdi Aslami (fr v).

Välkomstfesten arrangeras i Luleå Energi Arena och bjuder på aktiviteter för hela familjen. Här kan man dansa med Bolibompadraken och Sommarskuggan eller träffa Taurus i Labyrint, ta en selfie, kolla in robotar och tävla med slajmbollar.

Eleverna som går första året vid hotell- och turismprogrammet finns på plats för att hjälpa barnen med olika aktiviteter som finns att göra vid den hörna där Labyrint håller till. De kommer även att finnas som entrévärdar.

– Som yrkeslärare tycker jag att det är viktigt för eleverna att få testa på verkliga händelser under sin studietid, det här är ett exempel på hur det kan vara när ett större evenemang anordnas, säger Ingela Johansson.

Elevernas arbete under helgen går att följa på skolans instagramkonto som är ett roterande konto inom barn- och utbildningsförvaltningen. Kontot finns under namnet skolanilulea.

Text: Charlotte Högnelid

Foto. Ingela Johansson

13 februari 2020

Logotyp