Jullov i Luleå 2022 – hela listan

Grillutflykter, barnteater eller kanske en skridskotur? Vårt Luleå har listan för Luleå kommuns jullovstips och aktiviteter på hemmaplan!

Julkalendern i Stadsparken går hela vägen fram till julafton.

Utflyktstips

Om isbanan runt centrumhalvön hinner bli klar under jullovet är ett hett (kallt?) tips att ge sig ut på den! För uppdateringar om läget med isbanan kolla in Luleås isbana för rekreation och långfärdsskridskor på Facebook. Länk till annan webbplats.

Besök Visitor Center för en guidad tur bland kyrkstugorna. Dessutom har besökscentret öppet flera av mellandagarna för besök i den interaktiva utställningen, hyra av sparkar eller audioguides. Kolla Visitor Centers webb för bokningar och mer info om allt de erbjuder. Länk till annan webbplats.

Åk utförs med skidor, pulka eller bob. Ormberget och Måttsund bjuder på kanonfin utförsåkning. Om det inte är något för dig rekommenderar vi pulkåkning och grillning i backarna.

Skridskoåkning på kommunens isrinkar eller isplaner när de öppnar. Nu kan du även få uppdateringar om när isarna plogas eller spolas direkt i mejlen, läs mer om prenumerationstjänsten här. Länk till annan webbplats.

Hitta en eldstad och laga mat utomhus. Exempelvis finns ved och grillplatser på friluftsmuseet Hägnan. Där kan du även hälsa på fåren och grisarna i deras hagar. För fler tips på grillplatser, kolla in kommunkartan här. Länk till annan webbplats.

Aktiva tips

På Tuna kommer sporthallen vara jullovsöppen för spontanidrott: Den 23 december är det mellan klockan 20.00–00.00 som gäller, den 26 december klockan 13.00–18.00, den 27 december 13.00–16.00 och den 30 december 20.00–00.00.

Stadsbiblioteket har bemannar vi Skaparytan den 5 januari klockan 14–18 och den 7 januari klockan 11–16. Här kan du exempelvis designa din egen t-shirt, skapa med 3D-pennor, spiralbinda en bok eller göra ett klistermärke. Inga förkunskaper krävs. Skaparytan är en kreativ plats för alla åldrar. Materialkostnad tillkommer.

Tips för unga

För unga i högstadieåldern håller Björx fritidsgård uppesittarkväll den 23 december klockan 18.00–22.00 med julmat, julpyssel och andra aktiviteter.

Kulturtips

Passa på att se Julkalendern i Stadsparken som spelas varje dag fram till julafton. På julafton spelas den klockan 12.00, övriga dagar är det klockan 14.00 som gäller. Mer om julkalendern finns på Lule stassteaters webb. Länk till annan webbplats.

På Kulturens hus är det flera evenemang och konserter under julhelgen. Mattias Aklberg firar 30 år som artist den 28 december Länk till annan webbplats., Gammelstads Manskör håller nyårskonsert Länk till annan webbplats. och under trettondagshelgen uppträder både Svartöns Blues Länk till annan webbplats. och Luleå Symfoniorkester. Länk till annan webbplats.

Fler tips

Vad händer i övrigt i Luleå på lovet? Kolla in Visit Luleå för tips på allt från vandringsleder till hundspannsföretag och museer. Länk till annan webbplats.

(Listan publiceras med reservation för restriktioner och ändringar hos arrangörerna)

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Therese Hedman

Foto: Magnus Stenberg för Luleå Stassteater

Logotyp