Jullov i Luleå – hela listan

Grillutflykter, lyktvandring eller kanske en skridskotur? Vårt Luleå har listan för Luleå kommuns jullovstips och aktiviteter på hemmaplan!

Ta en utflykt till kommunens grillplatser under jullovet, som den på friluftsmuseet Hägnan.

Utflyktstips

Promenader på isbanan runt centrumhalvön. Förhoppningsvis hinner isbanan även bli redo för spark- och skridskoåkning. För uppdateringar om isbanan kolla in Luleås isbana för rekreation och långfärdsskridskor på Facebook. Länk till annan webbplats.

Utforska miljöer från årets julkalender familjen Knyckertz i Gammelstads kyrkstad, där stora delar av kalendern spelades in. Passa på att besöka Visitor Center för en lyktvandring på onsdagar eller torsdagar. Kolla Visitor Centers webb för bokningar och mer info om allt de erbjuder. Länk till annan webbplats.

Åk utförs med skidor, pulka eller bob. Ormberget och Måttsund bjuder på kanonfin utförsåkning. Om det inte är något för dig rekommenderar vi pulkåkning och grillning i backarna.

Skridskoåkning på kommunens isrinkar eller isplaner. Nu kan du även få uppdateringar om när isarna plogas eller spolas direkt i mejlen, läs mer om prenumerationstjänsten här. Länk till annan webbplats.

Hitta en eldstad och laga mat utomhus. Exempelvis finns ved och grillplatser på friluftsmuseet Hägnan. Där kan du även hälsa på fåren och grisarna i deras hagar. För fler tips på grillplatser, kolla in kommunkartan här. Länk till annan webbplats.

Kulturtips

Passa på att se Julkalendern i Stadsparken som spelas varje dag fram till julafton. På julafton spelas den klockan 12.00, övriga dagar är det klockan 14.00 som gäller. Mer om julkalendern finns på Lule stassteaters webb. Länk till annan webbplats.

Jullovsfilm för barn mellan 6-12 år på Stadsbiblioteket i Kulturens hus den 8 januari: Raya och den sista draken. Boka gratisplats på nätet, filmbesökarna bjuds på popcorn och saft. Länk till annan webbplats.

På Kulturens hus är det flera evenemang och konserter under julhelgen. Kanske läge att använda årets julklapp evenemangsbiljetten? Euskefeurat gör en hemvändarkonsert Länk till annan webbplats. den 27 december och den 10 januari spelar Schönbrunn Slottsfilharmoniker från Wien delar av sin nyårsrepertoar.  Länk till annan webbplats.(Tänk på att kontrollera så att evenemangen inte är inställda eller flyttade på grund av corona.)

Kom till Konsthallen, Kulturens hus, för öppen bildverkstad den 9 januari. För barn i alla åldrar som vill skapa med medföljande vuxen, läs mer här. Länk till annan webbplats.

Unga biblioteket bjuder på jullovsfilm för unga mellan 13-20 år den 11 januari. Popcorn ingår, anmäl dig via webben. Länk till annan webbplats.

Specialtips för barn och unga

Julpyssla med GLITTER på Örnäsets fritidsgård den 21 december klockan 16-20. För dig som går på högstadiet. Den 22 december är det nedvarvning inför jullovet på fritidsgården. Gör en sista minuten-julklapp eller julfika och ta det lugnt.

Jul-quiz och julavslutning på Navet den 22 december klockan 15-20. Vi pysslar, rimmar, fikar och tittar på julfilm. Det blir även jul-quiz och andra roliga överraskningar. För dig mellan 16-20 år.

Lilla julafton på Björkskatans fritidsgård 23 december klockan 17-19. Vilda Kidz bjuder på julfika och julklappar. För dig som går på högstadiet. Mer information - kontakta carola.vansjo@lulea.se.

Håll koll på Ung i Luleås instagram för att se julens öppettider på fritidsgårdarna. Länk till annan webbplats.

Fler tips

Vad händer i övrigt i Luleå på lovet? Kolla in Visit Luleå för tips på allt från vandringsleder till hundspannsföretag och museer. Länk till annan webbplats.

(Listan publiceras med reservation för restriktioner och ändringar hos arrangörerna)

På Örnäsets fritidsgård kan du göra sista minuten-klappar den 22 december.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Therese Hedman

Foto: Susanne Lindholm och Pexels

Logotyp