LÅ Vibe fyller stadsdelar med musik

Luleås nya ambulerande gratisfestival är här: LÅ Vibe. Med nedslag på Hertsön, Gültzauudden och i Råneå kommer musiken till Luleåborna under tre sommarkvällar. – Vi står för artister och scener och hoppas att lokala föreningar och företag vill vara med och fylla festivalen med mat och aktiviteter, säger Örjan Esensjö, projektledare LÅ Vibe.

Tanken med LÅ Vibe är att bjuda på musik men även skapa engagemang bland de som bor i de olika områdena.

– Vi tänker som en hemmamatch, man sluter upp och bygger tillsammans stolthet på våra tre spelställen. Men sen går man så klart på bortamatcherna också och upplever andra stadsdelar, säger Örjan Esensjö.

Den nya gratisfestivalen hoppas på lokalt samarbete med Luleås föreningar, att tillsammans bygga stolhet på spelställena.

Hoppas på lokala samarbeten

LÅ Vibe är utspritt från maj till augusti: 27 maj på Hertsön, 12 augusti på Gültzauudden och 26 augusti i Råneå. Två till tre artister kommer till varje plats, men i skrivande stund är inte namnen klara.

– Vi släpper artisterna lite längre fram. I nuläget söker vi samarbeten med föreningar och företag som vi hoppas vill vara med och sälja mat, hålla aktiviteter och visa upp sig under festivalen, säger Örjan Esensjö som nås på mejlen orjan.esensjo@lulea.se.

LÅ Vibe arrangeras av Luleå kommun och är en helt drogfri festival.

Artister kommer presenteras på LÅ Vibes webb Länk till annan webbplats. närmare festivaldatumen. Du kan också följa LÅ Vibe på instagram Länk till annan webbplats. för uppdateringar!

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Therese Hedman

Logotyp