Nu invigs Luleås nya gymnastikhall

På söndag är det officiell invigning och öppet hus i den nya gymnastikhallen på Arcusområdet. Här får artistisk gymnastik, truppgymnastik och cheerleading goda förutsättningarna för sina träningar. Klockan 14.30 till 16.30 på söndag 9 februari bjuds allmänheten in för att kika på den nya gymnastikhallen och ta en invigningsfika.

Hallen är byggd för artistisk gymnastik, truppgymnastik och cheerleading och är väldigt efterlängtad bland föreningarna.

– Den innebär mer kvalitativ träning och mindre köbildning till varje redskap då vi har mer plats och fler redskap av varje, konstaterar Ulrika Sjödal, huvudledare truppgymnastik Lulegymnasterna.

Föreningen räknar även med att det blir kortare kötid för de som vill börja träna gymnastik. I nuläget står över 1 000 barn i kö och kötiden är ofta ett år.

Den nya hallen bjuder på effektivare träning för Luleås gymnaster.

Agnes Hultmo Juntti

Samlar flera sporter

Den nya hallen är 1 620 kvadratmeter stor och sitter ihop med den befintliga Arcushallen. Takhöjden är över 14 meter och hallen är fullt utrustad för både kvinnlig och manlig artistisk gymnastik samt truppgymnastik. Även Luleås Arctic Cheer Avalanches samt Luleå Cheer & Dance Team kommer att träna i hallen.

– Här har vi chans till mer effektiv träning och det är ju väldigt bra att samla flera sporter på samma ställe här på Arcus, konstaterar Agnes Hultmo Juntti, truppgymnast Lulegymnasterna.

Tallar och gymnaster

Fasaden till den nya hallen pryds av Karolina Holmlunds konstverk Tallar och gymnaster.

– Jag har jobbat med fasaden som ett möte mellan vad som sker innanför och utanför byggnaden. Inne i hallen en avancerad gymnastisk verksamhet och utanför ett landskap av tallskog och sand, säger Karolina Holmlund.

Välkommen att själv kolla in fasadkonsten, och så klart hela hallen, nu på söndag.

FAKTA Gymnastikhallen Arcus

  • Hallen invigs på söndag 9 februari och håller öppet hus mellan 14.30-16.30 denna dag.
  • Besökare bjuds på korv med bröd, bulle och festis eller kaffe.
  • Hallen har byggts av Luleå kommun och är anpassad för artistisk gymnastik, truppgymnastik och cheerleading.
  • Inledningsvis kan hallen enbart bokas av Luleå gymnasterna samt gymnasiets NIU Gymnastik. Sedan ska även cheerleadingföreningarna kunna boka de ytor de behöver för sin träning.

Text: Therese Hedman

Foto: Lulegymnasterna och Karolina Holmlund

04 februari 2020

Logotyp