Silvermedalj till Ingela Lundbäck från Luleå i Paralympics

I bordtennisens singelturnering blev Ingela Lundbäck utslagen men hon kom igen i dubbelturneringen med buller och bång. Tillsammans med spelpartnern Anna-Carin Ahlqvist imponerade hon stort och det hela slutade med en silvermedalj i finalen mot Kina natten mot fredag.

I singelspelet förlorade Ingela Lundbäck med 2-3 i set i en rafflande kvartsfinal mot världstrean Jiamin Pan från Kina. Då hade Ingela Lundbäck tappat en övertygande ledning i avgörande set.
– 9-5, det ska jag fan inte tappa. Det är för dåligt, sa hon efter matchen till SVT Sport.

Ingela Lundbäck tog hem ytterligare en medalj till sin digra samling.

Dubbelspelet i klass 4-5 gick dock betydligt bättre. I kvartsfinalen segrade Ingela Lundbäck och Anna-Carin Ahlqvist mot Thailand med 2-0 och avancemanget var klart och en bronsmedalj säkrad.

I den påföljande semifinalen mot Serbien segrade svenskorna med 2-0 och gick därmed till final. När det så var dags för finalspel mot Kina, klockan 04.30 natten mot fredag svensk tid, bjöd svenskorna på hårt motstånd men förlorade slutligen med 1-2.

Många medaljer i bagaget

Ingela Lundbäck, hemmahörande i klubben Luleå PF, är en rutinerad bordtennisspelare med många medaljer i bagaget. Vid Paralympics i London 2012 tog hon bronsmedalj i singel och silvermedalj i lag, även den gången tillsammans med Anna-Carin Ahlqvist. Bland Ingela Lundbäcks övriga meriter märks även VM-silver i singel 2010 och EM-guld i singel 2005, 2009 och 2011.

– Jag är väldigt stolt över att ha presterat så bra under de år jag spelat och jag har tagit hem många medaljer. Detta har ju gjort att allt slit, värk och smärtor försvinner och jag kan hålla huvudet högt och vara glad, skriver Ingela Lundbäck på sin hemsida.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Marina Wikberg

Foto: Elias Håkansson (Parasport Sweden) och Pixabay

Logotyp