Sugen på längdåkning? Nu är ett helt spår klart på Ormberget!

Snökanonerna och personalen på Ormbergets friluftsområde har jobbat hårt och det har gett resultat.
– Hela 2,5-kilometersspåret är iordninggjort och det har gått att åka längdskidor där sedan igår kväll, säger Glenn Robarth, enhetschef för kommunens friluftsanläggningar.

Den 9 november öppnades en del av ett spår för längdskidåkning på Ormberget och det var 450 meter långt enkel väg. Nu går det alltså, på grund av flitig konstsnötillverkning, att åka en betydligt längre sträcka.
– Spåret består till 99 procent av konstsnö. Den snö som fallit på naturlig väg har varken gjort från eller till i detta fall, berättar Glenn Robarth.

Dags att ta på sig skidorna och åka ett varv eller två i Ormbergets nypreparerade 2,5-kilometersspår.

Fullt ös på kanonerna

När det gäller slalombacken på Ormberget så ligger säsongspremiären en bit bort. Alla snökanoner går för närvarande för fullt i backen, men när det går att öppna för åkning är i skrivande stund ovisst.
– Vi får helt enkelt återkomma med information kring detta, säger Glenn Robarth.

Glöm inte spårknappen

Observera att Ormberget tar ut en avgift för dig som åker i skidspåren. Då får du en spårknapp, en slags”brosch”, som du fäster på dina kläder.

Spåravgiften betalar du genom en e-tjänst som du hittar här: Avgifter Ormberget - Luleå (lulea.se) Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats. Du kan även betala med kort på Turistcenter på Kulturens hus. Här hämtas alla spårknappar ut, även de du betalat genom e-tjänsten.

Mer information om Ormbergets friluftsområde, hittar du här: Ormberget - Luleå kommun (lulea.se) Länk till annan webbplats.


DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Marina Wikberg

Foto: Pixabay och Pexels

Logotyp