Kultur-och fritidsverksamheter öppnar igen

Den 29 september tas de flesta coronarestriktioner för kommunens kultur-och fritidsverksamheter bort. Detta efter regeringens besked om avveckling av restriktioner. Det innebär bland annat ingen maxgräns i badhusen och inga publikbegränsningar i Kulturens hus.

Publikbegränsningarna för bland annat livemusik tas bort från 29 september.

– Vi följer regeringens lättnader och öppnar upp helt igen den 29 september. Sen ligger ju råden om att exempelvis stanna hemma om du är sjuk och var noga med handhygienen kvar så det hoppas vi individerna följer, säger Patrik Bylin, kultur-och fritidschef Luleå kommun.

Det innebär att från 29 september försvinner:

  • Maxgränser på badhusen
  • Maxgränser på fritidsgårdar och mötesplats Navet
  • Begränsningar för bokbussarna på hur många som får vistas i bussen samtidigt
  • Maxgräns för klassbesök och förskolegrupper på biblioteken samt föranmälan av klassbesök

Sedan 23 augusti är idrottsanläggningar öppna för bokningar både från föreningar och privatpersoner. Även maxgränsen för allmänheten på biblioteken är borta sedan 1 september.

Ingen publikbegränsning

För Kulturens hus del innebär det att nuvarande anpassningar på Stadsbiblioteket, Konsert och kongress och Konsthallen tas bort och verksamheterna öppnar igen.

Beslutet är välkommet och Patrik Örnkloo, producent Kulturens hus, ser fram emot att huset fylls av liv och rörelse igen.

– Nu när deltagartaket för allmänna sammankomster tas bort kan vi erbjuda fler evenemang i våra salar, utan begränsningar i publikantalet. Även om coronaviruset fortfarande finns i vårt samhälle så är det oerhört välkommet att kulturområdet får möjlighet att öppna upp igen, säger han.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Therese Hedman

Foto: Pexels

Logotyp