Agnetas boktips

En historisk Science fictionroman och en ungdomsskildring, båda skrivna av debutanter från eller med rötter i Luleå. här kommer månadens boktips från Vårt Luleås egen bokexpert, bibliotekarien Agneta Krohn Strömshed.

kvinna framför bokhyllan

Bibliotekarie Agneta Krohn Strömsheds stora passion är böcker. Här är månadens boktips.

boktitel

Bete sig

Linda Jones

Vox by Opal 2019

När Stina efter en längre tids resande kommer hem till sina föräldrar inser hon snart att något är förändrat. Pappa har plötsligt blivit gammal och grå medan mamma använder både nagellack och parfym. Inte finns det någon polarkaka i skafferiet heller, och alla de älsklingsrätter hon sett fram emot ersätts av spaghetti och köttfärssås. När sanningen uppdagas inser Stina att hon måste göra något – hon drar till skogs! Bete sig är en mycket läsvärd och mogen debut.


boktitel

Tidsbrott

Mattias Kunto

Norrlandsbok 2019

Gillar du tidsresor och historia så är den här första delen i serien Evigheten något för dig. Huvudpersonen Kevin rymmer från ett HVB-hem i Gammelstad tillsammans med tvillingarna Anton och Simon. Kevin och Anton hamnar efter en mycket omvälvande händelse i Gustav Vasas Sverige. Debutanten Mattias Kunto har skrivit en spännande historisk Science fictionroman och jag ser fram emot att läsa del två – ska Kevin hitta sina försvunna föräldrar?


Text: Agneta Krohn Strömshed

Bild: Simon Eliasson

06 mars 2020

Logotyp