Gratis kultur till alla under Kulturnatten

Nu är det dags för kulturnatt igen. Lördag den 11 september genomförs evenemanget live och Luleå kommer att leva upp med massor av kultur i olika former.

Luleå kommun är en av Kulturnattens stolta samarbetspartners och på bland annat Kulturens hus kommer det att hända en hel del spännande grejer. Det blir till exempel möbelutställning av Möbellinjen vid Älvsby folkhögskola, stumfilmsvisning, guidad visning i Konsthallen och livemusik av olika genres i Lilla salen.

Under Kulturnatten kan du uppleva bland annat film, konst, musik och dans, helt gratis.

Även Navet, mötesplatsen för unga mellan 16-20 år, har öppet under Kulturnatten och då för besökare i alla åldrar. Här kan du fika och personal och ungdomar kommer att arrangera brädspelstävlingar, pysselutmaningar, musikquiz och lite annat smått och gott. Dessutom blir det DJ och olika prova på-aktiviteter.

Kulturnatten är gratis för alla. De som deltar bidrar genom ideella insatser och arrangerande scener tar inget inträde. I år kan du, förutom på Kulturens hus och Navet, se uppträdanden och besöka evenemang i Stadsparken, Domkyrkan och på Lillan, Kulturcentrum Ebeneser, Norrbottens museum, Norrbottensteatern, Galleri Lindberg och Inpuls med mera.

En unik upplevelse

Kulturnatten, som drivs av Skådebanan Norrbotten, erbjuder kultur i Luleå centrum i form av musik, dans, teater, film och utställningar med mera. Varje år medverkar cirka 1000 personer som hjälps åt att göra Kulturnatten till en unik upplevelse. Vem som helst som vill uppträda kan anmäla sitt intresse.

Fullständigt program hittar du på skadebanan.com Länk till annan webbplats.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Marina Wikberg

Foto: Skådebanan Norrbotten och Pixabay

Logotyp