Knyckertz- och Bojanpappor på författarbesök

Nu i september får Gammelstads bibliotek besök av barnboksförfattare gånger två. Först ut är Johan Anderblad som skrivit Bojanböckerna och sedan kommer Anders Sparring, mannen bakom Knycketz, på besök.

På fredag 16 september är det fordonsmingel utanför Gammelstads bibliotek innan Johan Anderblad drar igång sin show Det tutar och blinkar. Anderblad är författare till böckerna om Bojan, som älskar alla fordon.

– Vi har bjudit hit exempelvis sopbil och polisbil som barnen får kika på innan, om fordonen inte behöver rycka ut just då så klart, säger Annika Riekkola, bibliotekarie Gammelstads bibliotek.

 Johan Anderblad, känd från Bolibompa och författare till Bojanböckerna, kommer till Gammelstads bibblo.

Johan Anderblads besök riktar sig främst till barn mellan 3 och 8 år och är gratis, men föranmälan krävs till gammelstadsbibliotek@lulea.se eller på telefon 0920-45 40 75. Mer om Johans besök hittar du på Facebook. Länk till annan webbplats.

Fantombild med Knyckertz

Nästa vecka kommer Anders Sparring till Luleå för en miniturné. Sparring, känd för böckerna om familjen Knyckertz, ska berätta om sin skurkfamilj samtidigt som han ritar upp karaktärerna. Dessutom får barnen hjälpa till att ta fram en fantombild.

Anders Sparring kommer till Gammelstads bibliotek den 19 september Länk till annan webbplats. samt Björkskatans bibliotek den 20 september. Länk till annan webbplats.

Även här är det gratis men föranmälan krävs till respektive bibliotek: gammelstadsbibliotek@lulea.se eller telefon 0920-45 40 75 samt bjorkskatansbibliotek@lulea.se eller telefon 0920-45 33 06.

Anders Sparring gör en miniturné i Luleå och besöker Gammelstads och Björkskatans bibliotek för att prata om sin skurkfamilj Knyckertz.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Therese Hedman

Foto/illustration: Caroline Andersson Renaud/Filippa Widlund

Foto: Sara MacKey

Logotyp