SM-guld i gymnastik till Luleåbon Marcus Stenberg

Stort, stort grattis säger vi till Marcus Stenberg från Lulegymnasterna. Under tisdagen vann han guld i räck i artistisk gymnastik under SM-tävlingarna i Linköping.

Vinsten var för många, inklusive vinnaren själv, både överraskande och oväntad. Marcus Stenberg har under sin karriär varit hårt skadedrabbad vilket lett till operationer, i såväl foten som handleden.

Tummen upp! Lulegymnasten Marcus Stenberg tog under SM hem en välförtjänt guldmedalj.

– Det känns otroligt bra och jag var självklart förvånad, det var ju inte direkt det här jag hade väntat mig när jag skulle tävla, sa Marcus efter vinsten till Norrbottens Kuriren.

Det skulle dock visa sig att finalen blev en riktig nagelbitare och konkurrensen var stenhård. En tuff fight utspelade sig mellan Marcus som fick 12,3 poäng och Joakim Lenberg från Gymnastikklubben Motus-Salto som tilldelades 12,2 poäng. Därmed var den ädlaste valören bärgad till Luleå och Lulegymnasterna kan stoltsera med en alldeles nykläckt SM-guldmedaljör.

Flera framgångar för Luleå

20-årige Marcus Stenberg var en av flera gymnaster från Lulegymnasterna som tog sig till final under SM-tävlingarna. Alice Engman tog hem en hedrande femteplats i fristående och Ellen Larsson kom på en 22:a plats i kvalet och missade just precis finalerna. Emil Espling blev fyra i fristående samt sexa i både bygel och barr.

Källa: Norrbottens Kuriren 2022-06-28

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Marina Wikberg

Foto: Pexels och Lulegymnasterna

Logotyp