Sporta och slappa – säsongsstart för Södra hamnplan sommar

Snart dags för härligt häng på Södra hamnplan sommar. Som Vårt Luleå tidigare berättat blir det sommaraktiviteter här även i år, med start måndagen den 13 juni. Under öppningsdagen kan du bland annat avnjuta smarrig tårta när en ny, mobil fritidsgård invigs.

Under de senaste åren har Södra hamnplan sommar blivit ett populärt tillhåll för Luleåbor och tillresta i alla åldrar. I år erbjuder Luleå kommun spontana aktiviteter alla dagar mellan klockan 09.30-17.00.

Glass, palmer och sportaktiviteter lockar besökare till Södra hamnplan sommar.

På öppningsdagen klockan 12.00 invigs Luleå kommuns rullande fritidsgård på området i form av en vit skåpbil märkt ”On the Go”. Det blir, förutom gratis tårta, kaffe och dryck, även sumobrottning, hinderbana och roliga tävlingar.

Därefter drar On the Go-verksamheten i gång på riktigt till hösten när skolorna börjar och erbjuder allt från stöd med att producera egna aktiviteter till sällskapsspel och pärplattebygge.

Låna prylar av Fritidsbanken

Tack vare Fritidsbanken, som har sin sommarverksamhet på Södra hamnplan, kan du låna sportprylar och sporta loss. Sortimentet varierar, men det kan till exempel bestå av basket- och volleybollar, kickbikes, inlines, kubb och ett stort Fia med knuff-spel. Allt som du lånar av Fritidsbaken är gratis och du lånar det enbart över dagen.

På Södra hamnplan sommar finns även möjlighet att hyra kajak. Du kan också nyttja en klättervägg och testa en pumptrackbana för kickbikes. För den grillsugne finns en fin grillplats med tillhörande ved.

Ta paus och glassa

Om du hellre vill slappa så finns det gott om sittplatser, solstolar, hängmattor och morgontidningar till låns. Den sedvanliga ”sandstranden” med palmer kommer också att dyka upp.

Luleå kommuns ferieungdomar sköter ruljansen på Södra hamnplan sommar och erbjuder bland annat fikaförsäljning. Hur blir det i år med produkter för personer med olika allergier?

– Vi har ett ganska brett utbud av förtäring bland annat fika, godis, chips och glass. Vi gör vårt bästa för att det ska finnas något för alla allergiker, säger Ida Hedman, projekt- och handledare på Kultur- och fritidsförvaltningen, Luleå kommun.

Här finns dessutom foodtrucks för den som kanske vill njuta av en lunch intill hamnen.

Det händer grejer

I sommar kan du dessutom se fram emot en del pop up-händelser. I skrivande stund är dessa datum spikade:

17 juni: Räddningstjänsten/Polisen visar upp sin verksamhet.

27 juni: Luleå RC-klubb besöker oss med radiostyrd modellsport och en flygsimulator.

Södra hamnplan sommar har öppet till och med 14 augusti.

Vill du vara uppdaterad?
Följ Södra hamnplan sommar på Instagram (sodrahamnplan):
Södra Hamnplan Luleå (@sodrahamnplan) • Foton och videoklipp på Instagram Länk till annan webbplats.

Vill du veta mer om fritidsgården On the Go?
Läs mer här: Ny fritidsgård på rull i Luleå - Vårt Luleå (vartlulea.se) Länk till annan webbplats.

DELA VIA SOCIALA MEDIER

Text: Marina Wikberg

Foto: Luleå kommun

Logotyp